Μπλάκ Μαρία Είδος: ΜπράντυBαθμολογία: 2.6 (Xρώμα 2.8 - Eμφάνιση 2.8 - Γεύση 2.5) · 2 μέρη Ρούμι· 2 μέρη Μπράντυ - Κονιάκ· 4 μέρη Γαλλικός Καφές - Καφές Φίλτρου· 2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
ΠαρασκευήΑνακατεύετε ελαφρώς και προσθέστε θρυμματισμένο πάγο. Χρησιμοποιήστε ζάχαρη άχνη και μπράντυ με γεύση καφέ.
B52
Υλικά
1 μέρος Kahlua1 μέρος Baily's Irish Cream1 μέρος Grand Marnier
Εκτέλεση
Σε μικρά ποτηράκια (σφηνάκια) τοποθετούμε πρώτα το Kahlua, στη συνέχεια το Bailey's και στο τέλος το Grand Marnie, προσεχωντας να μην ανακατευτούν. Αν θέλουμε, πριν το σερβιρισμα μπορουμε να βάλουμε φωτιά στο Grand Marnie με έναν αναπτήρα.
Μαργαρίτα
Υλικά
3/4 τεκίλα 1/6 χυμό πορτοκαλιού 1/8 χυμό λεμονιού 1 κουταλιά Triple sec (δυνατό λικέρ, με γεύση πορτοκάλι)λίγο σιρόπι βύσσινοθρυματισμένο πάγο
Εκτέλεση
Παίρνετε ένα μεγάλο, παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Βρέχετε τα χείλη του ποτηριού με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με ψιλό αλάτι. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπλέντερ την τεκίλα, το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, το σιρόπι βύσσινο και το Triple sec μαζί με τον πάγο και τα χτυπάτε. (Αν δεν έχετε Triple sec, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Cointreau, Grand Marnier ή Curacao)
Martini Dry
Υλικά
3/4 Τζιν Ντράι 1/6 Βερμούτ Ντράι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε καλά τα 2 ποτά και τα ρίχνετε σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρετε με μια φλούδα λεμόνι και μια πράσινη ελιά.
Acapulco1/2·Τεκίλα1/6 Χυμός ανανά 1/6 Τρίπλ Σεκ 1/6 Χυμός λεμονιούΧτυπάτε τα υλικά και μερικά παγάκια στο σέικ.
Accord Au Sommet2/5 Σαμπάνια1/5 Βότκα1.5 Ουίσκι Αμερικάνικο1/5 ΟυίσκιΑνακατεύετε τα ποτά, κατευθείαν. στο ποτήρι.
Air Mail2/3 Ρούμι1/3 Χυμός λεμονιού1 κουταλιά της σούπας μέλιΧτυπάτε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε.Air Mail Special2/3 Βερμούτ1/3 ΤσίπουροΜερικές σταγόνες ΑνγκοστούραΧτυπάτε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε.Alexander1/3 Τζιν1/3 Κρεμ Μέντα λευκή1/3 ΑνθόγαλοΤα χτυπάτε στο σέικερ, μαζί με πάγο και σερβίρετε.
Alfonso1/2 Γκράν Μαρνιέ1/4 Τζιν1/4 Βερμούτ DryΜερικές σταγόνες ΒερμούτΜερικές σταγόνες ΑνγκοστούραΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά
Americana1/2 Χαμπάρι1/2 Βερμούτ κόκκινοΣόδα (όση θέλετε)Ανακατεύετε τα υλικά μέσα στο ποτήρι. Γαρνίρετε το κοκτέιλ με φλούδα λεμονιού
Anniversary1/3 Κονιάκ 1/3 Τζιν1/6 Χυμός ροδάκινο1/6 Βερμούτ DryΤα ανακατεύετε μέσα στο ποτήρι και σερβίρετε
Apple Brandy1/2 Καλβαντός1/4 Σιρόπι βύσσινο1/4 Χυμός λεμονιούΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά
Apple Pie1/2 Ρούμι1/2 Βερμούτ1 κουταλιά της σούπας Apricot Brandy1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιούΜισή κουταλιά της σούπας σιρόπι βύσσινο. Τα ανακατεύετε καλά όλα κατευθείαν στο ποτήρι.
Apricot 3/4 Apricot Brandy1/4 Τζιν1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού1 κουταλιά της σούπας χυμός πορτοκαλιούΑνακατεύετε τα υλικά κατευθείαν στο ποτήρι. Σερβίρετε το κοκτέιλ με μια φετούλα βερίκοκο.
Arcadia 1/3 Καμπάρι 1/3 Βερμούτ 1/3 Ουίσκι αμερικάνικοΡίχνετε τα ποτά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλάArgentina1/3 Τζιν1/3 Βερμούτ Dry1/6 Κουαντρό1/6 ΒενεδικτίνηΛίγες σταγόνες Ανγκοστούρα1-2 σταγόνες Μπίττερ-ΌρεντζΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά
Arianna 1/3 Βότκα 1/3 Τρίπλ Σέκ 1/3 Βερμούτ DryΑνακατεύετε, μέσα στο ποτήρι, και σερβίρετε.Army and Navy2/3 Τζιν1/3 Χυμός λεμονιού1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύσσινο ή φράουλα Ρίχνετε τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά.
Armagnac 3/4 Αρμανιάκ1/4 Γκράν Μαρνιέ1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού1-2 σταγόνες Μπίττερ ΌρεντζΜέσα στο ποτήρι, ανακατεύετε τα υλικά και σερβίρετε.
Around The World 2/3 Τζιν1/3 Χυμός ανανά 1 κουταλιά της σούπας Κρεμ Μέντα πράσινηΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά.
Art Director 2/3 Τζιν1/6 Ρούμι1/6 Βερμούτ Dry1 κουταλιά της σούπας Γκράν Μαρνιέ 1-2 σταγόνες Μπίττερ Όρεντζ Ανακατεύετε τα υλικά κατευθείαν στο ποτήρι.
Atlantic 1/3 Τζιν1/3 Βερμούτ1/3 ΚαλβαντόςΛίγες σταγόνες λεμονιούΛίγες σταγόνες ΠερνόΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και τα χτυπάτε καλά.
Atlas 1/2 Καλβαντός1/4 Ρούμι1/4 Κουραχάο2-3 σταγόνες Μπίττερ - ΌρεντζΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και χτυπάτε καλά.
Aviation 2/3 Τζιν1/6 Μαρασκίνο1/6 Χυμός πορτοκαλιούΡίχνετε τα υλικά στο σέικερ και χτυπάτε καλά
Alabama3/4 Κονιάκ1/4 Χυμός λεμονιούΜισή κουταλιά της σούπας ΚουραχάοΜισή κουταλιά της σούπας ζάχαρηΧτυπάτε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρετε.
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου